Blockera användare för att radera skickade meddelanden i Microsoft Teams

Microsoft Teams är ett av de mest populära verktygen som hjälper team att samarbeta hemifrån. Du kan kommunicera via direktmeddelanden och gruppmeddelanden, videokonferenser med dina teammedlemmar och dela filer. Det skulle annars kräva användning av tredje parts tjänster. I den här artikeln ska vi prata om hur man blockerar användare för att redigera och ta bort skickade meddelanden i Microsoft Teams. Låt oss börja!





Microsoft Teams erbjuder dig också möjligheten att anpassa gränssnittet efter din organisations behov. Förutom att skicka gästlänkar till dina kunder och samarbetsvilliga medlemmar för tillfällig tillgång till dina projekt. Du kan till och med återkalla meddelanderedigeringsbehörigheter för dina teammedlemmar. Och till och med begränsa dem från att radera skickade meddelanden.



Vill du inaktivera radering och utgåva av skickade meddelanden i Microsoft Teams? Då har du hamnat på rätt sida. Vi har sammanställt en steg-för-steg-guide som hjälper dig att inaktivera borttagning av meddelanden enkelt på ditt Microsoft Teams-konto.

Detta gör att du kan hålla kommunikationen mellan dina teammedlemmar transparent och samtidigt skapa en jämnare arbetsmiljö. Låt oss ta en titt på hur du kan inaktivera radering av meddelanden i Microsoft Teams.



Ta bort behörighet att redigera och ta bort skickade meddelanden

  • I Microsoft Teams väljer du Teams-menyn i den vänstra rutan.
  • Välj önskat team som du vill inaktivera borttagning av meddelande för och klicka på 3-punkt Menyikonen bredvid dess namn.
  • Välj ' Hantera team ”. Detta tar dig till redigeringsfliken för ditt team.
  • Hitta och välj inställningar Som visas nedan.
  • Bläddra sedan till botten tills du hittar en kryssruta med titeln ” Ge medlemmarna möjlighet att radera sina meddelanden ”. Avmarkera kryssrutan. Raderingsförmågan för meddelanden är nu inaktiverad för alla dina teammedlemmar i det specifika teamet.

Om du blockera användare från redigering meddelandena, avmarkera rutan för alternativet Ge medlemmarna möjlighet att redigera sina meddelanden '. Användarna kan dock inte redigera sina meddelanden när de har skickats.



Ta bort tillåtelse för redigering eller radering av skickade meddelanden för alla lag

Om du vill inaktivera radering av meddelanden för alla dina lag. Då måste du följa samma procedur för varje lag. Det finns inget sätt att inaktivera den här funktionen för alla dina lag samtidigt.

Vem kan redigera och radera skickade meddelanden i Microsoft Teams

Väl, både gästanvändare och medlemsanvändare kan redigera eller ta bort de skickade meddelandena i ditt team i Microsoft Teams. Om du tar bort tillståndet enligt ovan. Då kommer detta att ta bort möjligheten för både gästanvändarna och medlemsanvändarna i det teamet.



Hur vet jag om ett meddelande har tagits bort?

Nej. För mottagarna tas bort det raderade meddelandet direkt. För avsändaren ersätts den med texten ” Detta meddelande har tagits bort ' och den ångra knappen. Om du klickar på för att ta bort raderingsmeddelandet.



Hur vet jag om ett meddelande har redigerats?

Ja, Microsoft Teams sätter ' Redigerad ”Kommentar direkt efter meddelandet. Men det kan inte markera vad som har lagts till eller raderats från meddelandet. Du kan inte heller se originalmeddelandet.

Slutsats

Okej, det var allt folk! Jag hoppas att du gillar den här artikeln Ta bort skickade meddelanden och tycker att den är till hjälp för dig. Ge oss din feedback om det. Även om ni har fler frågor relaterade till den här artikeln. Låt oss veta i kommentarfältet nedan. Vi återkommer snart.

Ha en bra dag!

Se även: Hur man upptäcker ett falskt meddelande på WhatsApp