Vad händer när någon blockerar dig på WhatsApp
Blockerar någon dig på WhatsApp? Ingen tvekan, WhatsApp är en fantastisk och underbar skapelse. Det är den heliga gralen för snabbmeddelandeprogram. Men ibland kan det också bli irriterande. Till exempel när varumärken börjar skräpposta dig med deras kampanjer eller om en person skickar oönskade texter.
I dessa situationer är det bra att stänga av dessa kontakter. Det är dock inte tillräckligt att stänga av en kontakt. Om så är fallet kan du sedan blockera kontakten, eftersom att blockera någon är helt annorlunda än att stänga av på olika sätt.
Men visste du vad som händer när du blockerar någon på WhatsApp? Kan den blockerade personen ringa dig eller se din profilbild? Om du vill veta svaret på alla dessa frågor dyker du nedan!
Någon blockerar dig på WhatsApp -> Kontrollera tidigare post på Whatsapp

Att blockera någon kan inte påverka deras tidigare textmeddelanden eller mediefiler, för de kommer att stanna kvar på din mobil tills du tar bort dem manuellt.
Nya textmeddelanden
Om du vill hålla saker privata kan WhatsApp inte göra det synligt att en har blockerats. Därför ser den blockerade personen fortfarande skrivrutan och skickar ett meddelande, men meddelandena kan inte skickas till dig.
När du har blockerat någon kan du också förlora möjligheten att kontakta dem på WhatsApp. Och om du vill skicka ett meddelande kommer WhatsApp att varna dig om att du vill avblockera den personen först.
Säkerhetskopiera & visa blockerad kontakt
När du har avblockerat en kontakt kan de meddelanden som tas emot under den tid som kontot blockerades inte visas på din mobil. Du kan inte hämta dessa meddelanden.
Om vi pratar om blockering och avblockering kanske du inte vet att VPN-tjänster som NordVPN tillåter dig att blockera vissa tjänster som kan blockeras med dina Internetleverantörer. Det hjälper dig också att vara anonym på internet. Vi rekommenderar NordVPN för sitt enorma servernätverk och säkerhetsskydd.
Läsa kvitton
Om du vill sammanfatta erbjuder WhatsApp tre typer av fästingar eller bockar för att visa meddelandemottagning. Ett enda grått kryssmärke visar att meddelandet skickades. Men det dubbla gråa fästmärket betyder att meddelandet levererades och det dödliga blåa fästmärket betyder att meddelandet lästes av någon.
När en blockerad person skickar text till dig, kommer personen att se ett enda grått kryssmärke när meddelandet inte levereras till dig.
Inget samtal eller samtal
Den blockerade personen ringer också fortfarande ditt WhatsApp-nummer, men WhatsApp kan inte varna dig om det. Det innebär att det inte kommer något inkommande samtal på din sida. Du ringer inte heller till en blockerad kontakt förrän du avblockerar kontakten.
Status: Online & Senast sett
Det finns två typer av status på WhatsApp: senast sett eller online. När du är aktiv på WhatsApp, dvs. när appen körs i förgrunden, kommer dina WhatsApp-kontakter att se din status som online. Den senast visade statusen visar senaste gången personen använde WhatsApp. Även om du kan inaktivera den senast visade statusen kan du inte stänga av onlinestatusen.
Men när du har blockerat någon kan de inte se när du är online. Statusområdet längst ner på ditt namn i chattråden visas tomt. Det kan vara sant också från din sida. Det betyder att du inte heller kan se deras onlinestatus.
Att blockera någon hindrar möjligheten att se det senast sett. Båda ni kan inte se varandras senast sett.
Profilbild:
När du blockerar någon kan de inte kunna se din profilbild snarare än att de kommer att se standard WhatsApp-profilbild för din kontakt.
Du kan dock också se den blockerade personens nuvarande och framtida profilbilduppdateringar tills de också blockerar dig.
Om & Status
Tja, WhatsApp erbjuder också sekretess- eller säkerhetsinställningar för kortvariga status aka berättelser. Om du blockerar någon kan personen inte se våra historier eller status.
På samma sätt döljs din textstatus eller Om från den blockerade kontakten. Dessutom kommer deras About att vara synliga för dig. Du kan se alla ändringar som gjorts i den.
Olika grupper
Tja, chattgrupper förblir opåverkade när du blockerar någon. Det betyder att båda kommer att kunna se meddelanden från i dina vanliga grupper.
Tror du att blockerad kontakt har tagits bort från dina kontakter
Nej. Att blockera en kontakt kan inte ta bort dem från din kontaktlista eller från telefonboken. För att ta bort en kontakt måste du ta bort dem från telefonens kontaktlista.
vad är kodi puls
Någon blockerar dig på WhatsApp -> Hur:
Om du vill blockera någon på din mobiltelefon klickar du på ikonen med tre punkter längst upp till höger på WhatsApp. Gå till Inställningar> Konto> Sekretess> Blockerade kontakter. Klicka på ikonen Lägg till och välj den kontakt som du vill blockera.
Gå till iPhone, gå till Inställningar> Konto> Sekretess> Blockerat> Lägg till nytt. Välj sedan kontakten som du vill blockera. Om du vill avblockera upprepar du stegen och tar bort kontakten från den blockerade listan.
Om du vill blockera okända nummer flyttar du till chatt och klickar på alternativet Blockera.
Kolla in vem som blockerade dig på Whatsapp
Det finns inget direkt sätt eller någon app som låter dig kontrollera de personer som blockerade dig. Men om du tror att någon blockerar dig, är det dags att kontrollera något som händer när någon blockerar dig.
Inledningsvis försvinner onlinestatusen eller senast sett. Då får du ett enda kryss för dina meddelanden, och äntligen kan du inte se kontaktens profilfoto. Om alla blir sanna kan det visa att du har blockerats.
Ett alternativt sätt att kontrollera att du har blockerats är att skapa en grupp och lägga till den personen i den. Om du enkelt kan lägga till dem betyder det att de inte kan blockera dig. Men om du inte kan lägga till dem är det dåligt för dig att du kanske har blockerats.
Slutsats:
Här handlar det om vad som händer när någon blockerar dig på WhatsApp. Att blockera någon är ganska enkelt eller enkelt. Men det är ett svårt steg att ignorera kommunikation med någon. Du kan inte hämta meddelanden som skickats eller markera den blockerade personens profilfoto. Så tänk noga innan du blockerar någon.
För ytterligare frågor och frågor, låt oss veta i kommentarfältet nedan!
Läs också:


